Gå til innhold
KNM
KNM

Logistikkfartøyet KNM «Maud» ble likevel ikke overlevert den 30. april i år, som planlagt.

Fartøyet er under testing, og hadde sin første seilas i desember 2017. Under gjennomføring av en testaktivitet har det imidlertid oppstått en skade på fartøyets hovedmaskineri som fører til en forsinkelse for overlevering til Forsvaret. Vurderingen fra verftet tilsier leveranse i løpet av sommeren, opplyser Forsvarsmateriell til Skipsrevyen.

Sjef for Maritime kapasiteter, flaggkommandør Thomas T. Wedervang sier følgende :

- Vi er trygge på at Sjøforsvaret vil motta et meget godt fartøy som vil gi Marinen, og spesielt fregattene, en større operativ utholdenhet som følge av styrket etterforsyningskapasitet både nasjonalt og som støtte til NATO, sier sjef for Maritime kapasiteter, flaggkommandør Thomas Wedervang i Forsvarsmateriell.

- Det er viktig for oss at fartøyet oppfyller kravene både med hensyn til sikkerhet og kvalitet som Forsvaret og Forsvarsmateriell har satt før overlevering gjennomføres. Vi har medarbeidere på plass i Sør-Korea som følger opp at innsatsen i ferdigstillingen fra verftet og andre involverte er i henhold til krav og forventninger, sier Wedervang videre.

Forsvaret vil gjennomføre nødvendig trening og utsjekk av personell før hjemseilas høsten 2018.

Les også: