F.v prosjektleiar i Norled, Geir Kristoffersen og administrerande direktør i Fosen Yard, Anders Straumsheim.

Lokalt verft skal bygga lekter til batteribytte-robot

Fosen Yard skal levera lekterar til Norled som skal husa batteribyttestasjonar for dei nye hurtigbåtane som kjem i Trøndelag, skriv Norled på LinkedIN.

Publisert Sist oppdatert

Det er snakk om tre lekterar som skal byggjast til batteribytte-roboten SHIFTR, som dei nye fartøya som skal trafikkera i Trondheimsfjorden skal nytta.

Desse lekterane skal vera i stål og vert 12,6 meter x 10 meter. Desse vert ferdig montert med SHIFTR og plassert på lokasjonar i Trondheim, Brekstad og Kristiansund. Avtalen inneheld òg opsjon på ein fjerde lekter.

- Me ser fram til samarbeidet med Fosen Yard om å sørgja for å gjera Trondheimsfjorden meir miljøvenleg. For å realisera ny teknologi er me avhengig av gode samarbeidspartnarar som Fosen Yard, seier teknisk direktør i Norled, Erlend Hovland.

Vidare skriv Norled at kontrakten vil sørgja for aktivitet på verftet i ein periode på ti månadar med moglegheit for fleire leveransar for yttarlegare lekterar andre stader i landet. 

Prosjektet vil sysselsetja 20 personar.

- Me er svært glade for kontrakten med Norled, som er ein betydeleg aktør langs kysten. Me synst det er ekstra moro at dette er nyskaping for å redusera utslepp frå hurtigbåtane som seglar forbi verftet vårt her i Trøndelag kvar dag. Me ser fram til vidare samarbeid med Norled, seier administrerande direktør i Fosen Yard, Anders Straumsheim. 

Les også:

shiftr norled fosen yard hurtigbåt