Vards navnløse kunde bekreftet

Kontrakten har en verdi på mellom 200 og 250 millioner euro. 

Publisert Sist oppdatert

VARD bekrefter i en pressemelding at kontrakten for bygging av et kabelleggingsfartøy som ble signert 15. desember 2023, var med det svenske selskapet NKT HV Cables AB.

NKT HV Cables AB er en produsent og installasjonsselskap av komplette løsninger for strømkabler med hovedkontor i Karlskrona, Sverige. De er en del av det danske selskapet NKT A2/S som er børsnotert på Nasdaq København, og har produksjonsanlegg i 16 land og over 4500 ansatte. 

Roy Arne Stavik, SVP Sales og Marketing i VARD ønsker NKT velkommen som kunde til VARD: 

- Vi takker NTK HV Cables AB for muligheten til å bygge dette toppmoderne kabelleggingsfartøyet. I VARD har vi forpliktet oss til å hjelpe kundene med å redusere risiko gjennom den unike globale verdikjeden vår, og gjennom vår lange historie med komplekse og tilpassede fartøy – som dette kabelleggingsfartøyet for strømkabler. Vi har etablert oss som den ledende aktøren i kabellagsmarkedet og skal levere fartøyet til rederiet med forventet kvalitet til planlagt tid. 

Skroget til kabelleggingsfartøyet skal bygges ved Vard Tulcea i Romania og utrustes og leveres fra et av VARDs verft i Norge i Q4 2026. 

Designet på skipet er utført av det norske selskapet Salt Ship Design AS.