MS «Fridtjof Nansen» er et av skipene i Hurtigrutens flåte

Tapte over 900 millioner

Hurtigruten fortsetter å tape penger, til tross for økte inntekter

Publisert Sist oppdatert

Det viser tall selskapet la frem tirsdag kveld, skriver E24.

Selskapet hadde driftsresultat (ebitda) på minus 32,6 millioner euro i kvartalet, tilsvarende minus 358 millioner kroner. Til sammenligning hadde selskapet et justert driftsresultat på minus 48,8 millioner euro i fjerde kvartal 2021.

I løpet av de tre siste månedene i 2022 tapte selskapet 908 millioner kroner etter skatt. I samme periode året før tapte Hurtigruten i overkant av en milliard kroner.

Totalt for hele 2022 står selskapet med et tap på 2,3 milliarder kroner.

Konserndirektør i Hurtigruten, Daniel Skjeldam

– Kostnadene var høyere enn forventet i fjerde kvartal drevet av passasjerkostnader knyttet til flyforstyrrelser, høye priser på drivstoff og en sterk dollar, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Han forventer at denne midlertidige økningen i kostnadsnivået vil synke i første kvartal, og at reverseringen av den sterke dollaren mot kronen vil fortsette.

Økte inntekter

Hurtigruten Gruppen hadde en omsetning på 135 millioner euro i fjerde kvartal i fjor. Det tilsvarer 1,48 milliarder norske kroner, og en oppgang på 80 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Forrige uke kunngjorde Hurtigruten Group en refinansiering som skal sikre driften av rederiet.

– Den foreslåtte refinansieringen inkluderer 80 millioner euro i tilleggsfinansiering fra selskapets aksjonærer, hvor 25 millioner euro ble gjort tilgjengelig med umiddelbar virkning, sier Skjeldam.