Eqvas konsernsjef Erik Høyvik, til venstre, og finansdirektør Erik Sævareid presenterer andre kvartal og første halvårsresultatene for 2023.

Øker resultatet og vurderer å selge Maritime Service

Eqva ASA melder i en pressemelding om en solid start på 2023.

Publisert Sist oppdatert

Denne er drevet av sterke operasjonelle resultater, markant økning i volum og flere betydelige kontraktinngåelser. 

Konsernet rapporterte inntekter på 427 millioner kroner i første halvår av 2023 og et EBITDA- resultat på 12,1 millioner kroner, en økning fra tilsvarende periode i fjor, hovedsakelig på grunn av betydelig økt aktivitet og marginforbedringer i segmentet Products, Solutions & Renewables. 

I første halvår 2022 var driftsinntektene på 327 millioner kroner, og EBITDA var 2,1 millioner kroner, beregnet på en pro-forma basis, skriver de. 

– Vi er stolte av både resultatene og innsatsen til våre ansatte i en tid med krevende markedsforhold. I Products, Solutions & Renewables har vi økt aktiviteten på våre nøkkelprosjekter, noe som har ført til betydelig vekst både i volum og margin. I Maritime Services har vi fullført flere prosjekter og lyktes med å tilpasse oss krevende markeder, blant annet ved å lansere kostnadsbesparende initiativer og å prioritere vedlikehold på vårt verft. Disse initiativene vil gjøre Maritime Services enda bedre posisjonert når de underliggende markedsforholdene i maritim sektor forbedres, sa konsernsjef i Eqva, Erik Høyvik. 

Strategisk oppdatering 

I pressemeldingen skriver de at  de i første halvdel av 2023 har gjennomført noen strategiske initiativer for å posisjonere Eqva for videre vekst. 

Det har blitt signert en intensjonsavtale om sammenslåing med Kvinnherad Elektro AS, som inkluderer både Kvinnherad Elektro sin drift og selskapets 51 prosent eierskap i Vassnes Solution AS. 

Denne forretningskombinasjonen innebærer at Eqva blir en ledende leverandør av ingeniørtjenester, sveising, kraft og automasjonstjenester i Vest-Norge, hevder de. 

Eqva anslår et årlig omsetningspotensial på omtrent 1 milliard kroner, inkludert identifiserte synergimuligheter og vekstpotensial.

Mot slutten av andre kvartal ble det satt i gang en strategisk vurderingsprosess av Maritime Services. Gitt virksomhetens solide posisjon i den maritime sektoren og potensialet for å dra nytte av de pågående utfordrende markedsvilkårene, har styret i Eqva besluttet å utforske ulike strategiske alternativer, inkludert konsolidering eller salg av dette segmentet. Den strategiske vurderingsprosessen forventes å bli fullført i andre halvdel av 2023. 

Fremtidsutsikter 

Eqvas sterke ordrebok lover godt for andre halvdel av 2023, og konsernet forventer å  opprettholde høy aktivitet, spesielt i segmentet Products, Solutions & Renewables. I tillegg vil konsernet aktivt søke etter nye fusjons og oppkjøpmuligheter. 

 – I usikre tider dukker det opp muligheter for ledende aktører med bærekraftige forretningsmodeller som Eqva. Vi beholder vårt positive syn på fremtiden og vil fortsette å fokusere på å utvide vårt tjenestespekter, drive langsiktig vekst og sørge for verdiskapning for våre aksjonærer og andre interessenter, sier Høyvik