Foto/Video: Bogdan Vasilescu.

Her blir Røkkes superskip sjøsatt

Det var en stor dag for REV Ocean da deres nye milliardskip ble sjøsatt. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter en omfattende og komplisert byggeperiode de siste 18 månedene ble fartøyet omsider sjøsatt ved VARD Tulcea verft i Romania.

- I dag er en spesielt spennende dag. Vårt moderne forskningsskip har oppnådd en stor milepæl og vi er nå et skritt nærmere å realisere vår visjon om å beskytte havet. Vi ser med stor forventning frem til REV Ocean sin reise til Norge og se neste fase av fremgang mot våre ambisjoner om å utvikle havløsninger, sier Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean i en kommentar. 

Fakta «REV Ocean»

  • Navn: «REV Ocean»
  • Verft: VARD Tulcea / VARD Brattvåg
  • Eier: Rev Ocean
  • Lenge: 183 meter
  • Bredde: 22 meter
  • Motor: 4x Wärtsilä 8L26 2.7 MW ea
  • Design: Espen Øino.

I løpet av de kommende ukene blir fartøyet slept ned Donauelven, inn i Svartehavet, ut gjennom det dramatiske Bosporusstredet i Istanbul, krysse Middelhavet, før det går gjennom Gibraltarstredet og kommer til slutt til VARD-verftet i Brattvag. Reisen er beregnet å ta 30 - 35 dager avhengig av forhold underveis.

Kjell Inge Røkke har lovet å bruke minst 4,2 milliarder kroner på prosjektet. Det er midler som kommer av Røkkes egen lomme. 

Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean er glad for at skipet er sjøsatt. Arkivfoto: Helge Martin Markussen

Så langt er det kjent at TMC skal utstyre skipet med levere marine luftkompressorer. Den skal også utstyres med en moonpool på 7,7 x 5 meter, er bestemt ut fra å kunne sette ut og hente inn verdens mest avansert undervannsfarkoster.

Skipet skal også utstyres med to 35 tonns trålvinsjer, og vil ha kapasitet til å operere ned på 3000 meters dybde.