Ole Peter Brandal (venstre) og Sverre Taknes (høyre),

Tar over roret i de fusjonerte selskapene

Ole Peter Brandal blir administrerende direktør i fusjonerte AquaShip / Intership.

Han skal lede selskapet inn i en ny fase med vekst og innovasjon, skriver selskapet i en pressemelding. AquaShip / Intership slo seg sammen i desember 2023, og er en global operatør av servicefartøy for akvakultur. Selskapet har en flåte på 38 fartøy og nesten 700 ansatte som opererer i Chile, Storbritannia, Irland, Canada og Norge.

– Dette er en veldig spennende tid for oss, med store muligheter globalt. Vi har aktive og inspirerende eiere, med ambisjoner og visjoner jeg fullt ut deler. Det har motivert meg til å ta roret og sette kursen fremover, sier Ole-Peter Brandal.

Sverre Taknes vil gå over fra stillingen som administrerende direktør til en rolle som styremedlem og strategisk rådgiver. Taknes og Brandal har jobbet tett sammen siden sammenslåingen, og har kontinuerlig diskutert hvordan de best kan organisere for fremtiden, går det frem i pressemeldingen.

– Siden jeg grunnla AquaShip i 2005, har jeg fått jobbe sammen med et enestående team og bygge et selskap som står helt i front i næringen vår. Jeg er dypt takknemlig for å ha fått muligheten til å lede AquaShip. Når jeg nå går over i styret, gleder jeg meg til å fortsette å forme den strategiske retningen til AquaShip / Intership og støtte Ole-Peter, som jeg har jobbet tett sammen med siden desember, sier Taknes.

Lederskifte

Lederskiftet er en del av en strategi for å utnytte den kombinerte styrken til AquaShip og Intership, og forbedre selskapets markedsposisjon, skriver de. Styret er trygg på at denne endringen vil bringe nye perspektiver til selskapets virksomhet, samtidig som kontinuiteten i ledelsen og det strategiske fokuset opprettholdes.

Alex Schukin, styreleder i selskapet, ser frem til å jobbe videre med både Brandal og Taknes.

– Vi setter pris på alt Sverre har gjort for AquaShip / Intership og å forene selskapene. Han vil ha en viktig rolle i strategien og på flere nøkkelområder fremover. Fremtiden vår er ambisiøs og spennende, og jeg er trygg på at vi vil nå målene våre sammen, sier Schukin.