«Grip Marine».

To blir til en

AquaShip AS og Intership AS slår seg sammen til en ledende, global operatør av servicefartøy for akvakultur, med den nye kontrollerende majoritetseieren American Industrial Partners i ryggen.

Publisert

American Industrial Partners Capital Fund VII, LP, et investeringsfond som forvaltes av American Industrial Partners ("AIP") blir majoritetseier og kontrollerende aksjonær i AquaShip AS og Intership AS for å danne en av de største operatørene av servicefartøy for akvakultur globalt, heter det i en pressemelding.

Det fusjonerte selskapet skal ledes av administrerende direktør Sverre Taknes med base i Kristiansund, og arbeidende styreleder Ole-Peter Brandal med base i Hareid. 

Det nye selskapet vil få betydelig sterkere økonomiske muskler som følge av oppkjøpet. Det muliggjør ambisiøse vekstplaner i et marked preget av økende etterspørsel etter akvakultur-tjenester fra både nye og eksisterende kunder globalt.

Ole Peter Brandal (venstre) og Sverre Taknes (høyre),

Det London-baserte investeringsselskapet Alchemy har vært største aksjonær i Intership de siste årene. De har solgt hele eierandelen sin i transaksjonen. AILP, som er majoritetseid av AMERRA, har vært største aksjonær i AquaShip og beholder en eierandel i det nye selskapet. De vil også være representert i styret av CIO i AMERRA, Craig Tashjian. Ledelsen fra både AquaShip og Intership vil være betydelige aksjonærer.

Fartøy i alle virksomhetsområder

AquaShip er det eneste selskapet som eier og driver fartøy i alle fire hovedområder for akvakultur-tjenester i dag. Intership har på sin side bygget en av verdens mest moderne brønnbåtflåter, og har posisjonert seg som en innovativ aktør gjennom introduksjonen av ny og fiskevennlig ferskvannsbehandling for lakselus og gjellesykdommer. 

Totalt vil det nye selskapet ha en flåte på 39 fartøy og nærmere 700 ansatte som opererer i Chile, Storbritannia, Irland, Canada og Norge.

- Vi er glade for å få inn AIP som strategisk partner og majoritetseier i det nye selskapet. Vi er sikre på at AquaShips anerkjente kompetanse på tvers av flere fartøytyper og lokal tilstedeværelse og erfaring i flere regioner, kombinert med Interships anerkjente ekspertise innen levende fisketransport, gir oss et unikt utgangspunkt i markedet. Sammen har vi som mål å få på plass nye, betydelige partnerskap på tvers av alle regioner og videreutvikle den allerede førsteklasses servicen vi tilbyr kundene våre i dag. Når vi kombinerer AIPs styrker med både AquaShips og Interships innovative tilnærming og diversifiserte tjenester, er vi trygge på at det nye selskapet er godt posisjonert for vekstreisen som ligger foran oss, sier Sverre Taknes, administrerende direktør i AquaShip og administrerende direktør i det nyfusjonerte selskapet.

- Vi ser frem til starten på en ny reise med AIP og AquaShip, og til å fortsette å levere og ytterligere forbedre tjenester av høyeste kvalitet til kundene våre. Vi er overbevist om at de langvarige kundeforholdene våre, den globale tilstedeværelsen, banebrytende teknologien og felles dedikasjonen til å betjene kundene våre, er et fantastisk utgangspunkt for veien fremover. Å slå oss sammen med AIP og AquaShip markerer et spennende kapittel for alle i Intership, utdyper Ole Peter Brandal, administrerende direktør i Intership og arbeidende styreleder i det nye selskapet.

- Vi gleder oss til å samarbeide med teamene i AquaShip og Intership for å bidra i neste fase av vekst og til å skape en virkelig differensiert global plattform i en næring som utvikler seg raskt, sier Alex Schukin, partner i AIP.