Offshore-supplyskipet skal byggest om til en brønnbåt.

Skal bygge om supplybåt til brønnbåt - norsk selskap leverer batteripakken

Det er Aquaship/Intership som har kontrahert båten.

Publisert Sist oppdatert

Det norske rederiet AquaShip/Intership har tildelt Norwegian Electric Systems AS (NES) en kontrakt for å levere et dekksbasert energilagringssystem til brønnbåten «Grip Explorer», går det frem i en pressemelding. 

Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i Norwegian Electric Systems.

NES leverer et containerbasert energilagringssystem so består av en  batterilader med 1,250 kW kapasitet; en batteripakke på 994 KWH som kan operere i «peak shaving»-, reserve- og havnemodus; kontrollsystem, transformator, og oppgradering av eksisterende black-out system (BOSS). 

Utstyret skal leveres i løpet av 2024.

NES skal også bistå med å sette det dekksbaserte systemet i drift. Det er første gang NES leverer denne typen containerbasert energilagringssystem til en brønnbåt. 

– Det reflekterer akvakulturnæringens økte fokus på energieffektive marine operasjoner for å kutte både driftskostnader og utslipp, sier Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i NES.

Brønnbåten «Grip Explorer» konverteres fra et offshore supplyfartøy til en brønnbåt med lagringskapasitet for 3,500 kubikkmeter levende fisk. Batteripakken skal redusere utslipp, sørge for høyere driftssikkerhet og gi bedre arbeidsforhold for mannskapet om bord, heter det i pressemeldingen. 

AquaShip / Intership har en flåte bestående av 40 forskjellige fartøyer, inkludert brønnbåter, støttefartøy, slaktebåter, fôrbåter, servicebåter. De har tre nye båter under bygging.