«Havila Pollux» må i tørrdokk

Under garantiarbeider på Havila Kystrutens «Havila Pollux» er det oppdaget en feil som fører til at skipet må i tørrdokk. Dermed må den kommende rundturen kanselleres.

Publisert Sist oppdatert

«Havila Pollux» har siden 2. mai ligget til kai i Bergen for planlagte garantiarbeider, etter at en elektromotor som forsyner propellsystemet med kraftmåtte byttes ut. 

De siste dagene har det vært utført testing av den nye elektromotoren, og i forbindelse med det er det oppdaget en feil på et lager i undervannshuset til den ene propellen (azimut POD), melder selskapet i en børsmelding torsdag.

– Å seile skipet i rute med denne feilen er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig, og den nyoppdagede feilen må utbedres. «Havila Pollux» vil derfor seile til GMC i Stavanger for å settes i tørrdokk for bytte av undervannshuset til propellen, heter det.

Denne utskiftingen anses også som garantiarbeid. Den kommende rundturen med avgang fra Bergen 13. mai vil derfor kanselleres.

Hensyntatt nødvendige forberedelser fra den norske utstyrsleverandøren samt utskiftning av undervannshuset, er det er forventet at «Havila Pollux» er tilbake i rute igjen fra Bergen senest 24. mai. 

Alle berørte passasjerer blir kontaktet av Havila Kystruten.