Administrerende direktør i VARD, Alberto Maestrini.

Signerte kontrakter for 8000.000.000

Det er ny rekord for en måned.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av desember 2023 hadde VARD sitt høyeste ordreinntak i løpet av en måned noen sinne. Den siste måneden i 2023 signerte Vard Group kontrakter for nærmere 8 milliarder kroner, skriver selskapet i en pressemelding. 

Administrerende direktør i VARD, Alberto Maestrini sier disse signeringene selvfølgelig er viktige for konsernet: 

- Kontraktene sikrer arbeid for de ansatte og gjør det mulig for oss å utvikle selskapets finansielle situasjon videre. Vi har hatt røde tall i mange år, og disse signeringene, sammen med et dedikert arbeid for å bli mer effektive, gjør at vi har bedre kontroll over selskapets fremtid. 

Den rekordhøye ordreinngangen påvirker også Vards behov for flere ansatte i Norge: 

- I tillegg til rekrutteringen vi gjorde i 2023, må vi ansette nærmere 150 nye medarbeidere i Norge i løpet av 2024, sier Alberto Maestrini. 

I pressemeldingen går det fram at de trenger alt fra produksjonsarbeiderer til ingeniører i alle de ulike selskapene i konsernet. Vard har òg økt antallet lærlinger for neste år og har rekruttert blant studenter som er klare til å begynne i jobb eter endt studium i sommer. 

Per nå har hele Vard-konsernet 1 260 ansate i Norge. 

- Men det er plass til flere, sier Maestrini. 

Han understreker at VARD ikke er alene om dette, i den maritime klyngen og lokalsamfunn knyttet til skipsbygging og prosjektering, er alle avhengige av hverandre. 

- De ansatte i bedriftene våre – også på verftene, er stort sett nordmenn som har dagliglivet sitt og familie i lokalsamfunnene. Vard er ofte en hjørnesteinsbedrift i mange av disse samfunnene, og flere rapporter viser at en verftsarbeider opprettholder fem andre arbeidsplasser.  Så i desember var ikke bare viktig for VARD, men for alle våre medskipsbyggere, konkurrenter, leverandører, den lokale matbutikken og hele samfunnet.