Optimar er klar for det årlige besøket «Mekhanik Sergey Agapov». Foto: Lizbeth Osnes
Optimar er klar for det årlige besøket «Mekhanik Sergey Agapov». Foto: Lizbeth Osnes

Optimar med ombyggingsprosjekt gir tråler fire ekstra frysere

- Prosjekter som dette er i ekte Optimar-ånd: Vi ønsker å samarbeide tette med kunder og hele tiden se etter forbedringer og muligheter for bedre utnyttelse av fabrikken, sier customer support manager, Deniss Leonovs. 

Publisert

I 2014 leverte Optimar fabrikken om bord i den russiske tråleren «Mekhanik Sergey Agapov», som fisker hvitfisk i Barentshavet, rundt Island og rundt Færøyene. 

- Vi har samarbeidet godt med det familieeide selskapet Robinzon LLC siden 2011, sier Deniss Leonovs i Optimar. 

Årlig Ålesundsbesøk

Hver desember kommer båten til Ålesund og Optimar for vedlikehold, kursing av ansatte og juleferie. 

- Da sender vi våre folk om bord for nødvendig vedlikehold, for å sikre oppetid og god drift for neste år, forteller Leonovs. 

Nå, ti år etter bygging, er ikke bare vedlikehold på tapetet. Nå skal båten også oppgraderes. Optimar Service Team vil gå om bord i januar og tråleren vil være klar til fiske i midten av februar.

Økt frysekapasitet og utnyttelse av plass

Målet for oppdraget er å øke kapasiteten på innfrysning, og å utnytte ledig plass om bord i båten. Optimar begynte på prosjektet i fjor, men på grunn av Covid-19 og utfordringer med karantene og leveringstid, ble prosjektet satt på pause. Nå er imidlertid teamet klar for å fullføre jobben. 

- I tett samarbeid med sjefsingeniøren, har vi klart å øke kapasiteten om bord med fire ekstra frysere. De har i dag 12 frysere, og etter ombyggingen vil de ha totalt 16 frysere om bord, sier Leonovs. 

Som et familieeid selskap er det ifølge Leonovs naturlig at eier er tett på i prosjektet. I denne gjennomføringen har de hatt ansvar for underleverandører og innkjøp, og Optimar er inne som samarbeidende prosjektleder for å levere og installere sin leveranse.  

- Det er mange detaljer som skal på plass ved en ombygging som dette. Det påvirker mye mer enn kun det området en endrer på. Som for eksempel elektriske linjer og automasjon. Vi er takknemlige for at «Agapov» har valgt oss til samarbeidspartner på dette prosjektet.

Ekte Optimar-ånd

- Denne ombyggingen vil sikre bedre kapasitet om bord, rask innfrysning fra slakting til frossen produkt og dermed sikre god kvalitet på sluttprodukt. 

Målet er å levere større kvantum av frossen hvitfisk, til høyere kvalitet og til en bedre pris.

- Prosjekter som dette er i ekte Optimar-ånd: Vi ønsker å samarbeide tette med kunder og hele tiden se etter forbedringer og muligheter for bedre utnyttelse av fabrikken, sier Leonovs.