Kronprins Haakon Magnus

Blir goodwill-ambassadør for One Ocean Expedition

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon har takket ja å bli goodwill-ambassadør for seilskipet «Statsraad Lehmkhuls» neste store ekspedisjon, One Ocean Expedition 2025-2026.

Ekspedisjonen er en anerkjent del av FNs havtiår for havforskning. Den er en ambisiøs satsing som skal skape oppmerksomhet og dele kunnskap om de store utfordringene havet står overfor. Gjennom et omfattende program av forskningsaktiviteter, kunnskapsformidling og politisk dialog ønsker ekspedisjonen å inspirere til et globalt engasjement for et bærekraftig hav.

Kronprins Haakon har lenge engasjert seg for miljøvern og bærekraft.

- Menneskers liv og framtid på jorda er avhengig av at vi tar vare på havet. Jeg håper One Ocean Expedition 2025-2026 vil bidra til et stort internasjonalt engasjement for å bedre havets helse, sier Kronprins Haakon.

- Vi er utrolig stolte og takknemlige for at Kronprins Haakon har valgt å bli goodwill-ambassadør for One Ocean Expedition,  sier Haakon Vatle, ekspedisjonsleder og direktør i stiftelsen «Statsraad Lehmkuhl». 

- Hans engasjement og støtte er en sterk motivator for vårt videre arbeid og bidrar i stor grad til at vi når ut med vårt budskap til et globalt publikum.

One Ocean Expedition 2025-2026 skal besøke 20 forskjellige havner i Europa, USA, og Sentral- og Sør-Amerika. 

Et av de mest spennende aspektene er planene om å følge i Roald Amundsens kjølvann og seile gjennom den legendariske og utfordrende Nordvestpassasjen i Arktis på reisen fra Atlanterhavet til Stillehavet.

One Ocean Expedition 2025-2026 bygger videre på suksessen til den forrige ekspedisjonen, den 20 måneder lange One Ocean Expedition 2021-2023. Den ble muliggjort av et sterkt samarbeid mellom ledende havforsknings- og utdanningsinstitusjoner, offentlig forvaltning og næringsliv. 

Det samme vil gjelde for One Ocean Expedition 2025-2026.