En av NES sine serviceingeniører som jobber med oppdraderingsarbeid.
En av NES sine serviceingeniører som jobber med oppdraderingsarbeid.

Skal oppgradere navnløs superyacht

Norwegian Electric Systems AS (NES) er blitt tildelt en kontrakt for utstyrsleveranser og systemintegrasjonstjenester i forbindelse med en oppgradering av en ikke-navngitt superyacht.

Den 59 meter lange superyachten, som blir brukt som ekspedisjonsfartøy, skal gjennomgå en omfattende oppgradering for å tilfredsstille dagens krav til komfort, miljøstandard, sikkerhet og drift. Som ledd i oppussingen vil fartøyets motor og fremdriftssystem oppgraderes med den nyeste teknologien.

Som totalleverandør og systemintegrator av hybride og elektriske fremdriftssystemer samt navigasjons- og automasjonssystemer, vil NES som del av kontrakten levere permanente magnetmotorer, to for fartøyets fremdriftssystem og en for baugpropellen.

NES skal levere vekselstrømtavler, frekvensomformere, kontrollsystemer for manøvreringspropeller, og ADF-filtre. Selskapet skal også klargjøre fartøyet for fremtidig installasjon av energilagringssystem.

Verdien på kontrakten er ikke oppgitt.

Selskapet skal levere utstyret til den ikke-navngitte kundens valgte skipsverft i løpet av 2023 og bistå med igangsettelse mot slutten av 2023 eller tidlig 2024.

– Verdens yachtflåte består av nærmere 10 000 fartøy. Mange av disse er utstyrt med eldre motorer og fremdriftssystemer. Moderne teknologi er svært fleksibel og gjør redere i stand til å kostnadseffektivt oppgradere fartøy til dagens miljøstandarder og krav til drivstofforbruk, med tilhørende økonomiske gevinster. NES forventer å spille en viktigere rolle i markedet for yachtoppgraderinger i de kommende årene, sier Oddvar Sandtorv, salgssjef hos NES.

NES skal lede prosjektet fra selskapets hovedkontor i Bergen.

– Vi navigerer fortsatt i kjølvannet av pandemien. Derfor er tidspunktet for denne kontrakten ideell, fordi den gir oss verdifull aktivitet i inneværende år og fremover. Kontrakten er en utmerket mulighet til å ta i bruk vår omfattende erfaring og markedsledende teknologi for å betjene nye kunder, sier administrerende direktør i NES, Siv Remøy-Vangen.