Island Offshore tar inn igjen 300 permitterte

Foto: Island Offshore

De siste ukene har Island Offshore skaffet seg flere kontrakter, som sørger for at fire skip kan tas ut av opplag, og 300 permitterte ansatte kan tas inn igjen. Det fremgår av en pressemelding fra selskapet. 

Rederiet som i fjor høst måtte permittere 330 ansatte har nå landet fire nye kontrakter, og fått eksisterende kontrakter forlenget. Island Spirit, Island Crusader, Island Crown og Island Endeavour og deres mannskaper har nå nytt arbeid å gå til.

– Med dette ser vi over 300 mann tilbake i arbeid, og det er lite som gleder meg mer! Å se fartøyene gå fra kai et etter et er en fantastisk følelse etter en slik vinter, sier administrerende direktør Håvard Ulstein i meldingen. 

«Island Spirit» har signert kontrakt med Oceaneering for ROV surveyarbeid på dansk og engelsk sektor, og har forlatt opplagskaia på Haddal. Oppdraget har en varighet på om lag fire måneder for sluttkunden GeoSea, og Island Spirit startet arbeidet 15. februar.

Fordel med gass

I begynnelsen av mars går også «Island Crusader» inn på ny kontrakt. Et større oljeselskap har sikret seg båt, og så med stor interesse på «Island Crusader» som har framdriftssystem på gass. Båten skal fungere som forsyningsskip i Nordsjøen, og kontrakten har en varighet på rundt halvannet år.

«Island Crown» går ut av sesongopplag i mars, og har sikret seg 20-30 dagars arbeid.  Jobben innebærer walk-to-work, samt ROV Diving Sonar Installation på Norsea One Offshore Windfarm.

«Island Endeavour» er det fartøyet som har ligge lengst til kai av disse fire, og kan nå glede seg over et års arbeid i Den Helder, Nederland. Her går også «Island Empress» som nylig fikk forlenget kontrakten med ett år. De to fartøyene er engasjert av logistikkselskapet Peterson, og er en del av en pool av supplyfartøy, SNS Pool, med base i Den Helder.

– Om ikke dette er starten på oppturen i næringen, så er det i alle fall en kjempeopptur for oss som rederi! Det å kunne få folka sine i arbeid igjen, få fartøy i drift og ikke minst tjene penger igjen er avgjørende for den videre driften vår og en kjempemotivasjon for alle våre ansatte. Det er også ei fjær i hatten for oss, og ikke minst miljøet, at «Island Crusader» ble valgt framfor andre fartøy på grunn av gassdriften, sier Ulstein.

Kontraktsforlengelser

I tillegg har Lundin erklært nok en brønn for det gassdrevne søsterskipet «Island Contender» noe som gir fartøyet arbeid et godt stykke inn i 2017. Også «Ocean Intervention III» i Angola har fått forlenget sin kontrakt med Oceaneering med to måneder nå på nyåret, og diskusjoner om videre forlenging er på gang.

«Island Wellserver», som i 2008 ble kåret til Ship of the Year, og «Island Frontier» går også ut av vinteropplag i løpet av mars, og går inn på sine 200 dager for Statoil i løpet av april.

 

 

DEL