Leverandør av fartøyet er Hatløy Maritime i Ålesund.

Forsvarsbygg har fått nytt fartøy

«Rauer II» skal gå mellom Engelsviken og Rauøy for å transportere Forsvarsbyggs og Forsvarets personell.

Publisert

«Rauer II» er nesten åtte meter lang, og utstyrt med en sonar som kan skanne bunnen og finne objekter, og kan brukes til marineundersøkelser og befaringer av undersjøisk infrastruktur. 

Fartøyet har en prislapp på nærmere tre millioner kroner. 

Bunnskanning 

- Vi er opptatt av at forsvarssektoren skal ta ansvar for miljøet på en best mulig måte. På kystlinjen, på overflaten og under overflaten. Dette fartøyet kan bidra også til det arbeidet, sa Camilla Mathiesen under seremonien da fartøyet ble døpt fredag 19. april.

Hun er assisterende direktør i Forsvarsbygg og gudmor til «Rauer II».

Forsvarsbygg opplyser på sin hjemmeside at «Rauer II» er utstyrt med en type sonar, som gjør den egnet til å skanne bunnen og eventuelt finne objekter der. Båten skal også være en ressurs med tanke på marineundersøkelser, og kan blant annet brukes til befaringer på undersjøisk infrastruktur, som for eksempel ved inspeksjon av vannledninger.

Kontroll og ettersyn av kaianlegg

- Det er en allsidig bruksbåt vi har skaffet oss, og jeg er sikker på at den vil gjøre nytte for seg, sier Mathiesen.

«Rauer II» er det tredje fartøyet i Forsvarsbyggs maritime avdeling. De har fra før fartøyene «Oscarsborg II» og «Oscarsborg III», som daglig går strekken mellom Drøbak og Oscarsborg.

- For oss betyr det at vi har tilgang til en mer egnet båt til kontroll og ettersyn av våre kaianlegg. I tillegg optimaliserer vi drift og vedlikeholdssystem av fartøyene ved at «Rauøy II» driftes og vedlikeholdes av maritim avdeling, sier maritim leder i Forsvarsbygg, Bjørn Einar Krane i Forsvarsbyggs nyhetsartikkel.