Illustrasjon av en av rørkjølerne til Hydroniq Coolers
Illustrasjon av en av rørkjølerne til Hydroniq Coolers

Framo bestiller kjølere fra Hydroniq Coolers

Pumpesystemspesialisten Framo har tildelt Ålesund-bedriften Hydroniq Coolers en kontrakt for å levere rørkjølere til hydrauliske pumpesystemer som skal brukes om bord fire nye flytende produksjonsskip – FPSOer

Ifølge avtalen skal Hydroniq Cooler levere åtte store rørkjølere totalt, to til hver av de fire hydrauliske pumpesystemene som skal brukes om bord de fire FPSO-ene. Rørkjølerne skal integreres i Framos pumpesystem og brukes til å kjøle ned oljen i de hydrauliske pumpene.

Alfa Laval-eide Framo skal levere de hydrauliske pumpesystemene til fire FPSO-prosjekter.

Salgssjef for ettermarked i Hydroniq Coolers, Lars Elling Gloppholm
Salgssjef for ettermarked i Hydroniq Coolers, Lars Elling Gloppholm

- Vi leverer vår standard rørkjøler som er godkjent for bruk offshore, med nødvendige dokumentasjons-, test- og sertifiseringskrav. Vi har utstrakt erfaring fra å levere utstyr til kjøling av smøreolje, hydraulikkolje og termisk olje, og vi ser frem til å støtte Framo på disse prosjektene, sier Lars Elling Gloppholm, salgssjef for ettermarked hos Hydroniq Coolers.

Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille de åtte rørkjølerne på selskapets hovedanlegg på Ellingsøy utenfor Ålesund. Utstyret skal leveres til Framo Fusa sitt produksjonsanlegg for marine pumpesystemer.