Skal levere fremdriftssystemer til Korea

Finnøy har nylig signerte kontraktsavtalen med Korea Institute of Maritime and Fisheries Technology (KIMFT).

Publisert Sist oppdatert

De skal lever et toppmoderne framdriftssystem. I en pressemelding skriver de at det er en milepæl som understreker deres engasjement for å tilby maritime løsninger til det globale markedet. 

Prosjektet, som er initiert av KIMFT, dreier seg om byggingen av et 3000TON skoleskip designet for å fungere som en opplæringsplattform for fremtidige offiserer og sjøfolk. 

Dette fartøyet representerer et viktig steg mot utdannelsen av neste generasjon maritime fagfolk, hevder de.  

Hybridgirkasse

Finnøy Gear & Propeller vil levere et omfattende framdriftssystem for treningsfartøyet, bestående av en hybrid girkasse av typen G80LFP og en 3,6 meter vribar propell sammen med 5. generasjons fjernkontrollsystem.

I pressemeldingen skriver de at denne hybridgirkassen viser en imponerende allsidighet med sitt utvalg av funksjoner, inkludert Power Take Off (PTO), Power Take Home (PTH) og Power Take In (PTI) BOOST. 

Ved å integrere en akselgenerator og en elektrisk motor sikrer den både effektivitet og pålitelighet. Denne utformingen gir fartøyet muligheten til sømløst å veksle mellom hoveddieselmotoren og generator-/elektromotoren som "Power Take Home" kraft, som samarbeider med batteriene. Under trålfiskeoperasjoner kan generator-/elektromotoren gi ekstra BOOST til hovedmotoren. 

I kombinasjon med den 3,6 meter vribare propell (CPP) kompletteres systemet med den nyeste fjernkontrollteknologien, som ytterligere forbedrer fartøyets manøvrerbarhet og operasjonelle smidighet.

Fartøyet vil bli bygget av JAHI i Korea, et skipsverft basert i Busan.