Administrerende direktør i Norled, Heidi Wolden. Foto: Norled
Administrerende direktør i Norled, Heidi Wolden. Foto: Norled

- En stor anerkjennelse

Administrerende direktør i Norled, Heidi Wolden, sier hun vil dere årets pris med en rekke andre, både internt og eksternt. - MF «Hydra» markerer starten på hydrogen-eventyret.

Publisert

- Denne anerkjennelsen betyr utrolig mye for oss i Norled! MF «Hydra» er et fartøy vi har jobbet lenge med, investert mye tid og krefter i, og samarbeidet med mange om. Når vi får denne prisen, er det mange vi skal dele den med – internt og eksternt, sier Heidi Wolden.

For Norled er hun klar på at MF «Hydra» markerer starten på det hun omtaler som hydrogen-eventyret.  

- Det er en milepæl for bransjen og Norled. I 2014 var vi så heldige å vinne Ship of the Year for MF «Ampere». Det var også starten på en elektrisk revolusjon i ferjebransjen. Seks år senere har vi nå kommet til hydrogenfartøyet, MF «Hydra». 

Teknisk direktør i direktør i Norled, Erlend Hovland. Foto: Norled
Teknisk direktør i direktør i Norled, Erlend Hovland. Foto: Norled

 - Nøkkelen for å kunne lykkes med det grønne skiftet og hydrogenfartøyet MF «Hydra» er helt klart samarbeid. Samarbeid med våre gode leverandører, våre ansatte og oppdragsgiverne. Uten viljen fra det offentlige til å velge nye grønne løsninger og satse på det hadde vi ikke fått dette til. En stor takk til Statens Vegvesen for å være fremsynte, avlsutter Wolden.

- Jeg er stolt

Teknisk direktør i Norled, Erlend Hovland, sier MF «Hydra» er et resultat av et teknologisk kjempeløft.

- Det har vært en utrolig bratt læringskurve for oss og våre gode samarbeidspartnere. Mange har vært involvert og mange har strukket seg svært langt for å få dette i havn. Derfor smaker det svært godt å få denne prisen.

- Jeg er stolt når vi ser MF «Hydra». Det er et smykke av et skip – et skip av ypperste klasse. Westcon har levert et utrolig flott fartøy i en svært krevende tid. Det er ikke tilfeldig at vi valgte nettopp Westcon, LMG Marine og Seam når vi startet med MF «Hydra». Dette er samarbeidspartnere vi har hatt et langvarig og tett forhold til, konkluderer Hovland.