Døper ny brønnbåt lørdag

Sølvtrans' nye brønnbåt Ronja Azul døpes på kommunekaia på Sandsøya lørdag 9. juli klokken 14:00.

Publisert Sist oppdatert

Denne båten har en lastekapasitet på 3000 m3 og er 76,96 m lang og 17,8 meter bred, og er utstyrt med utstyr som skal ivareta fiskehelsen og biosikkerheten på best mulig måte.

- For Sølvtrans er det nettopp fiskehelsen og biosikkerheten som alltid vil ha høyeste prioritet når det gjelder brønnbåtdrift. Dette er båt nummer 2 i en serie på 7 brønnbåter som skal leveres fra AAS Mek. Verksted på Vestnes de kommende årene. Sølvtrans har hatt et langt og godt samarbeid med AAS med å utvikle fremtidens brønnbåter, skriver de i en pressemelding.

Dette er en båt bygget på AAS mek. Verksted på Vestnes, utstyret om bord er levert av verdensledende lokale og regionale leverandører og båten vil være NOR-flagget med norsk mannskap som i hovedsak bor i denne regionen.

Denne brønnbåten går rett inn i kontrakt med Hofseth Aqua og blir derfor ofte å se i Storfjorden på Sunnmøre i tiden som kommer.

- I forbindelse med dåpen, inviteres de som måtte ønske det til å delta både på dåpsseremonien på kommunekaia klokken 14:00 og på åpent skip i perioden 1100-1230, skriver selskapet.