Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (AP) har svart stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim (H)
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (AP) har svart stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim (H)

Ikke observert flere eldre tankskip langs kysten

- Det er så langt ikke observert en økning i antall eldre tankskip som seiler langs Norskekysten. Det skriver Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i et svar til stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim som fryktet opp mot 100 år gamle russiske tankskip langs kysten.

Publisert

Det var på bakgrunn av en artikkel i Financial Times Torheim tok opp problemstillingen gjennom et skriftlig spørsmål til statsråden. Ifølge artikkelen er over 100 tankskip tankskip er kjøpt anonymt de siste årene og at det antas at det er Russland som står bak oppkjøpene. Dette skal inngå i aktivitet for å eksportere russisk olje for å omgå sanksjonsregimet mot russisk oljeeksport.

De såkalte G7-landene pluss Australia har vedtatt et pristak på russisk sjøbåren råolje som trådte i kraft 5. desember. Det innebærer at kjøpere av russisk olje til over 60 dollar fatet ikke får sjøforsikring, handelsfinansiering eller andre tjenester man vanligvis har tilgang til.

- Dette kan innebære at over 100 år gamle tankskip lastet med råolje og uten forsikring seiler 12 nautiske mil eller mer ut fra norskekysten, skrev Thorheim i spørsmålet til fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (AP).

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk