Gå til innhold
Annonse

Mai måned er full av fridager. Så også denne uken. Videoen er fra “Future of the fjords” som legger fra kai i Undredal. 

Annonse

Uken startet med nyheten om av norske redeier forventer å ansette 1700 sjøfolk i inneværende år. Deep sea-segmentet har høyest forventning om sysselsettingsvekst. Det viser konjukturundersøkelsen for 2018 fra Norges rederiforbund.

Båtbygg på Måløy skal bygge båt til australske Austral Fisheries. Båten, designet av Skipskompetanse skal rigges for både trål-, line- og teinefiske

Byrådet i Bergen ønsker å prioritere de mest kjøpesterke cruiseturistene. Saken har vært på høring, og er nå under bearbeiding hos byrådet.

Maritimt Forum har ansatt Ivar Engan som ny daglig leder. Han inntar sjefsstolen 18.juni. – Jeg gleder meg til å begynne sier Engan til Skipsrevyen. 

Et trettitalls journalister fra inn og utland var ombord da “Future Of The Fjords” tirsdag ble presentert i et strålende vær på Nærøyfjorden.

Westcon har vunnet to nye kontrakter til verdier av flere titalls millioner kroner.  – Det har vært en bra dag, fortlate Direktør Salg & Forretningsutvikling Frode Skaar til Skipsrevyen på tirsdag.

Bellona ber  politikerne følge opp vedtaket fra 3. Mai med 2 milliarder kroner til landstrømsanlegg i cruisehavnene. - I praksis har Stortinget vedtatt å stenge alle norske fjorder for alle nåværende seilende cruiseskip fra 2026, sier Bellonas Jan Kjetil Paulsen. 

Olav Haug Vikebakk (41) ble denne uken ansatt som viseadministrerende direktør i Havila Shipping. Han blir dermed Njål Sævik sin høyre hånd. 

Prosjekt Urban Water Shuttle eller havets Tesla som fartøyet også er blitt kalt, kommer likevel ikke til å gå farleden Askøy-Bergen som tidligere planlagt. Norled har uttrykt at de vil sjekke om det er andre samband de kan sette den inn i stedet.

Torghatten Trafikkselskap har vunnet fergekontrakter i Nordland, til en verdi på over 400 millioner kroner. Det betyr både nybygg, og ombygging av ferge for rederiet.

Polarcus melder om et resultat etter skatt på 2,8 millioner dollar i første kvartal 2018. Det er en bedring fra minus 38,0 millioner dollar i samme periode i fjor. - Resultatene for første kvartal 2018 gjenspeiler en kald vinter som kommer til en slutt, skriver selskapet.

Kongsberg Norcontrol har fått tilslag på rammeavtale for vedlikehold og leveranse av nye radarer til Kystverkets sjøtrafikksentraler. Avtalen, som har en varighet på inntill, 11 år kan totalt få en verdi på 250 millioner kroner for Kongsberg-selskapet. Avtalen er en av de største Kystverket noengang har inngått med én enkelt leverandør

Annonse