Kvitsøy sjøtrafikksentral Foto: Haakon Nordvik/Kystverket

Kongsberg får stor-kontrakt av Kystverket

Kongsberg Norcontrol har fått tilslag på rammeavtale for vedlikehold og leveranse av nye radarer til Kystverkets sjøtrafikksentraler. Avtalen, som har en varighet på inntill, 11 år kan totalt få en verdi på 250 millioner kroner for Kongsberg-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kystverket skriver på sine hjemmesider at avtalen, som er en av de største de noengang har inngått med én enkelt leverandør ble signert denne uken. Det Horten-baserte selskapet er en av verdens tre største og ledende systemintegratorer på markedet.

− Samferdselsdepartementet har gitt oss i oppdrag å utvide tjenesteområdet for vår sjøtrafikksentraltjeneste, og denne rammeavtalen er et viktig steg for å oppnå dette. Avtalen gir oss tilgang til moderne radarer med god ytelse, uttaler Arve Dimmen, sjøsikkerhetsdirektør i Kystverket på hjemmesidene.

Kystverket har i dag 23 radarer, med avtalen på plass legges det til rette for for teknisk utvidelse av sjøtrafikksentraltjenestens tjenesteområder. På Vestlandet skal blant annet sjøtrafikksentralens tjenesteområde utvides fra Fedje til Kristiansund innen 2022.

Utover vedlikehold av eksisterende radarer skal selskapet i løpet av perioden 2018-2027 også leveres nye radarer.