Ivar Engan tiltrer som daglig leder i Maritimt Forum 18. juni. Foto: Wergeland Apenes

Ny sjef i Maritimt Forum

Maritimt Forum har ansatt Ivar Engan som ny daglig leder. Han inntar sjefsstolen 18.juni. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Jeg gleder meg til å begynne 18. juni, og ser frem til å jobbe med Maritimt Forums representanter fra hele Norge, sier Engan til Skipsrevyen. 

Han forteller videre at han planlegger å følge opp flere av de samme linjene som forgjengeren når det gjelder grønn skipsfart, nærskipsfart, rekruttering og kompetanse og næringspolitkk. 

– Det er viktig å ha fokus på et bærekraftig næringsvirksomhet på sjøen, sier han. Han mener også det er viktig å løfte frem de gode historiene innen maritim næring. 

Den blide seileren og sørlendingen – som er oppvokst i en maritim familie – forteller at fokuset på havet og norsk maritim næring har stått sentralt i de ulike jobbene han har hatt tidligere. 

Bytter side

Engan kommer i dag fra jobb som seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Wergeland Apenes. Han har også erfaring fra næringsdepartementet, og internasjonal erfaring som næringsråd ved ambassaden i Washington og som nasjonal ekspert i EU-kommisjonen i Brussel.

–  Så jeg skifter på en måte til den andre siden av bordet i forhold til hva jeg har gjort tidligere, påpeker Engan. 

Engan er utdannet siviløkonom fra NHH og har også en master i EU-politikk fra London School of Economics and Political Science. 

– Vi er glad for at Engan har takket ja til jobben som daglig leder i Maritimt Forum. Han har bred politisk erfaring og kjenner industrien og den maritime næringen godt, uttaler styreleder i Maritimt Forum, Even Aas i en pressemelding. 

Tord Dale, Engans forgjenger, går til ny jobb i PR-bransjen.