Statoil-forlengelser med Havila Shipping

Dekker alle kostnader i 2014

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havila Shipping fortsetter fremgangen fra fjoråret. Det børsnoterte Fosnavåg-rederiet forlenger to kontrakter med Statoil: Avtalen for AHTS-skipet Havila Mars forlenges med ett år til juni 2015 og PSV-skipet Havila Clipper for tre måneder, med muligheter for ytterligere til sammen tre måneder. Begge skipene har gått for Statoil siden de var nye, henholdsvis i 2007 og 2011.

Fosnavåg-rederiet hadde allerede før disse to kontraktene en kontraktsdekning som dekker alle utgiftene for 2014, etter å ha klart å tegne nye kontrakter for nærmere 3 milliarder kroner.

For selskapet ble 2013 et rekordår, både på grunn av kontraktstilgangen og de økonomiske resultatene av den, med rekordsterke kvartalstall.

Selskapet, med en gjennomsnittsalder på noe over 5 år på flåten, ble i 2013 av Dagens Næringsliv utpekt som det rederiet med flest skip på prestisjetung kontrakt med Statoil.

”Jeg er fornøyd med begge disse avtalene. For Havila Mars sikrer avtalen arbeid i ett år til markedsmessige priser, og forlengelsen for Havila Clipper gir oss god anledning til å foreta en vurdering av hvor vi ønsker å tilby skipet fremover,” sier administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping ASA.

Havila seilte i 2013 inn over 100 millioner kroner mer enn i 2012, til tross for at de i 2012 hadde ett flere skip.

”Havila Shipping nærmer seg det punktet hvor vi igjen er i utbytte-posisjon. Det har vært et tydelig mål å komme dit så raskt som mulig. Jeg ser optimistisk på mulighetene fremover,” understreker Njål Sævik.

Her er de siste kontraktene:

  • 24. februar: Havila Mars 1 år og Havila Clipper 3 mnd med Statoil.
  • 23 oktober: Havila Subsea og Havila Fortune 155 millioner
  • 20 august: Havila Faith og Havila Borg for 350 millioner.
  • 23. april: Havila Harmony og Havila Phoenix: 425 millioner kroner
  • Havila Phoenix syv års kontrakt med Deepocean med opsjon på 4 x 1 år
  • Havila Subsea forlengelse av kontrakt med Subsea 7
  • Havila Mars og Havila Mercury med Statoil for henholdsvis 3 år og 3 x 1 års opsjoner og 1 år og 1 års opsjon
  • Havila Clipper og Havila Crusader med Statoil for 4 måneder pluss 4 x 1 måneders opsjoner og 6 måneder pluss 2 x 3 måneders opsjoner
  • Havila Princess med Petrobras for 4 år med opsjon på ytterligere 4 år
  • Havila Troll forlenget med Statoil til 2015; Havila Crusader forlenget med Statoil i 3 måneder.