Arkivfoto fra Skipsrevyen nr 3/2011.

Solstad selger og legger skip i opplag

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Solstad Offshore ASA i Skudeneshavn har solgt AHTS  MS «Normand Jarl». Overlevering til nye eiere har nylig funnet sted. I tillegg er det signert ett memorandum of agreement (MOA) for salg av AHTS MS «Normand Skarven».

Det forventes overlevering av “Normand Skarven” i løpet av juni. Solstad Offshore eier 72,5 prosent av «Normand Skarven», mens «Normand Jarl» var eid 100 prosent.

MS «Normand Skarven» er på 2.685 dwt og bygget i 1986 ved Ulstein Hatlø. Skipet ble oppgradert i 1997. MS «Normand Jarl» er på 2.095dwt og bygget ved Ulstein Hatlø  i 1985.

Salgene vil gi en mindre bokført gevinst, mens kontanteffekten blir på ca. NOK 45 mill.

På grunn av et vedvarende svakt offshoremarked, spesielt for PSV'er, har Solstad besluttet å legge PSV'ene MS «Normand Skipper» og MS «Normand Vester» i opplag. «Normand Skipper» seiler fortiden i spot-markedet i Nordsjøen, mens «Normand Vester» kommer av en langtidskontrakt i Brasil i løpet av juni og vil legges opp deretter.

MS «Normand Skipper» er på 7.620 dwt og er bygget ved Flekkefjod Slipp & Maskinfabrikk i 2005. MS «Normand Vester» er på 4.560 dwt og er bygget ved Ulstein Verft i 1998.

– Som en konsekvens av at to skip selges og to andre skip legges i opplag, ser Solstad seg nødt til å redusere antall offshore ansatte med ca 50 personer. Dette er veldig beklagelig. Nå er vi opptatt av at dette skal gjennomføres på en ryddig og skikkelig måte, i nært samarbeid med våre tillitsvalgte som vi senest fredag har hatt møte med, sier Lars Peder Solstad, CEO i Solstad Offshore.