MF «Kinsarvik» trafikkerer i dag på strekningen over Hardangerfjorden

Vil redde fergerute i Hardanger

Fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland (SP), vil redde fergesambandet Kinsarvik - Utne som stod på fylkesdirektørens kuttliste i forbindelse med budsjettarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for kutteforslaget er Vestland fylkeskommunes stramme økonomi, hvor det er ventet at politikerne må kutte i alle sektorer. 

Til Sogn Avis har fylkesordføreren uttalt at dyrtiden rammer dem hardt.

- Vi er i samme situasjon som alle andre. Renteøkningene gir oss enorme utfordringer, og kostnadsøkningen kommer i tillegg til det. Disse tingene slår fullt ut nå, sier han til avisen, og varsler kutt “over hele fjøla”. 

Redder båt og ferge

I budsjettforslaget fra fylkesdirektøren var det foreslått kutt i kollektivtransporten med 100 millioner, hvor 19 millioner ville komme fra å legge ned fergesambandet Kinsarvik - Utne i Hardanger som i dag er gratis. 

I tillegg ville fylkesdirektøren også redusere rutetilbudet på hurtigbåten til Sunnhordland og kutte godsbåt mellom Bergen og Gulen. 

Dette kommer i tillegg til kutt i en rekke busstilbud og bybane i og rundt Bergen. 

Nå sier fylkesordfører Askeland at flertallet i fylkestinget vil opprettholde Kinsarvik - Utne, fjerne rutekutt på hurtigbåten mellom Bergen og Leirvik samt opprettholde godsbåten mellom Bergen og Gulen, men det foreslåtte fylkeskommunale tilskuddet på ruten skal reduseres. 

Fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland (SP).

Totalt blir kuttet på samferdselsbudsjettet på 45 millioner kroner, mot de 100 millionene som ble foreslått fra fylkesdirektøren.

- Når det er sagt, vil vi gjennomgå våre forslag i samråd med fylkesadministrasjonen og sjåførenes tillitsvalgte, sier Askeland til BT.

14. desember skal budsjettet vedtas. 

Fylkesordføreren understreker at det kan komme endringer på listene før dette.