Torghatten ansetter Marius Martin Hansen som ny administrerende direktør i Torghatten Nord

Han blir ny toppleder i Torghatten Nord

Torghatten ansetter Marius Martin Hansen som ny administrerende direktør i Torghatten Nord. Hansen kommer fra selskapet som drifter luftambulansetjenesten, og vil tiltre stillingen senest 1. mars 2024.

Publisert Sist oppdatert

- Torghatten har klare ambisjoner når det gjelder å redusere karbonavtrykk, og å føre an i det grønne skiftet. Bransjen er i stor teknologisk endring, blant annet når det gjelder automatisering, digitalisering og autonomi. Å jobbe med slike endringer er komplekst og krevende, og veldig spennende. Jeg har jobbet med å drifte og utvikle transportmidler som gjør det mulig for folk å bo i distriktene – og det er et viktig samfunnsoppdrag som fortsetter også i denne jobben, sier Hansen.

40-åringen Marius Martin Hansen kommer fra Lavangen i Troms, er utdannet markedsøkonom fra Handelshøyskolen BI og har de siste syv årene vært administrerende direktør i Avincis Aviation Norden. Dette er selskapet som drifter luftambulansen i Norge og Sverige, og har vedlikeholdskontrakten i Finland.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i Torghatten, og dette er en av de beste lederjobbene du kan få her nord! Torghatten bidrar til å gjøre det mulig å bo og leve på små plasser langs kysten og i fjordene våre. Å være med på å bevare og styrke kystkulturen og kystsamfunnene er en viktig oppgave som jeg gleder meg til å jobbe med. Det er mange dyktige folk i rederiet, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem. De ansatte er skikkelig stolte av selskapet, sier Hansen.

Fornøyd konsernsjef

Konsernsjefen i Torghatten, Jan Volsdal, er svært fornøyd med ansettelsen. Han benytter samtidig anledningen til å takke av nåværende direktør Torkild Torkildsen. 

Jan Volsdal er administrerende direktør i Torghatten-konsernet

 - Marius har vist at han både har sterke strategiske evner og operativ gjennomføringskraft – ikke ulikt Torkild Torkildsen, som han overtar roret fra, og som har gjort en enestående innsats for selskapet de siste ti årene. Marius har lang erfaring med anbud og driftsintensiv virksomhet som kan overføres til maritim drift. I moderniseringen som vår bransje er inne i nå, er det positivt å få inn noen med nye perspektiver og vi ønsker Marius hjertelig velkommen, sier Volsdal.

Den nye Torghatten Nord-direktøren har operert lenge innenfor samferdselsområdet, og har blant annet mye erfaring med å levere på anbud og drift. 

- Første punkt på to-do lista hver morgen er å sjekke status på flåten, og det vil jeg fortsette med i ny jobb. Da vi overtok driften av luftambulansetjenesten var det en voldsom mediestorm, og i den prosessen var det mye læring. Vi jobber steinhardt med drift, for det er jeg flaska opp med. Jeg har skjønt at det også er fokus i Torghatten, og det er så bra, sier Hansen.