Progreen skal bygge sitt andre fartøy til Samba Marin.

Progreen skal levere sin andre båt til Samba Marin

Progreen og Samba Marin har inngått kontrakt på levering av nok en 24 meter hybrid katamaran arbeidsbåt av design P24C fra Progreen. Båten skal leveres mot slutten av 3. kvartal 2023. Dette er den andre båten Progreen skal levere til Samba Marin på under et år. Den første båten, Fox Energy, ble levert i november 2022.

Det nye fartøyet, som vil få navnet «Fox Power», blir utstyrt med en batteripakke på 716 kWh, Power Management System og er tilrettelagt for tilkobling til landstrøm.

- Vi er stolte over å kunne levere nok en båt til Samba Marin. At en eksisterende kunde kommer tilbake til oss er den beste tillitserklæringen vi kan få, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Samba Marin, uttaler daglig leder i Progreen, Andreas Siglen i en pressemelding.

Han forteller også at Progreen er i gang med et større byggeprogram og kommer til å ha flere båter klar for levering til kunder i 2024.

- Vi i Samba Marin er svært fornøyd med «Fox Energy» og i vår strategiplan skal vi utvikle oss med nye fartøy som gir oss et lavere CO2 avtrykk. Når vi besluttet at vi skulle investere i enda et nytt fartøy, så vi blant annet på boforhold, brukervennlighet, systemer og hybrid. Med den erfaringen vi har fra «Fox Energy» var valget enkelt å bestille båt nr. 2 fra Progreen, sier Eirik Haugland, daglig leder i Samba Marin.