MS «Malin Kristin»

Selfa Båt Trondheim AS overleverte 14. juli en Selfa Kystsjark 35’ til Mareno Hansen, Laupstad, som verftets byggenummer 128-3500.

Båten er bygget i glassfiberarmert polyester, GRP. Sjarken har utvendig og innvendig styreposisjon, dørkvarme og defrosteranlegg. Ballastsystemet som sikrer optimal trim, er Selfas eget og virker slik at båtens trim forover/akterover, styrbord- og babordtrim og totalvekt, opereres fra et panel i styrehuset. Båten har levegg på babord side av aluminium og presenning.

Hoveddata:
Lengde o.a. .......................... 10,65 m
Bredde .................................... 3,60 m
Dypgående...............................1,60 m

Bunkerskapasiteten er 1000 liter fordelt på to tanker, ferskvannskapasiteten er på 450 liter og fartøyets dødvekt 10 tonn. Båten er utstyrt for en besetning på to. Lasterommet tar ca. 14 m3.

Maskineri
M/S «Malin Kristin» er utrustet med en Nogva/John Deere dieselmotor type M2, som yter 175 hk v/2.400 o/min. 6,8 l., koblet til et Nogva hydraulisk vribart 3-bladet propellanlegg med vingediameter på 1000 mm via et Nogva HC-168 reduksjonsgear med oversetning 4,2:1. Styremaskinen er et Sleipner fabrikat og rorindikator Simrad Robertson. Spyle- og lensepumper er fra Pump AS. Tankpeileanlegget er fra Wema International levert av O. S. Solhaug. Motorrommet er brannsikret med et anlegg fra Eltek Fire & Safety AS, Bergen.

Diverse
Lorentzen har levert garnspill på 2000 kg og ankervinsj på 500 kg. Rapp Hydema Syd står for leveransen av garngreieapparat type HGA-005, og etterhaler er fra Rapp Hydema Syd, levert av Lorentzen. Vinduene er fra Colt Industrier, Tvedestrand, lanterner er fra Hellanor, Oslo og lyskastere Seematz på 250 W fra O. S. Solhaug. Erling Haug har levert en RFDflåte for fire personer.

Malingsfabrikant er Reichhold. Libra Plast har levert plastdører. Møbler og innredning er i hovedsak utført av verftet selv, men innredningspanelene er fra Combi Craft og Byggmester Steinar Jensen har levert innredningsdører.

Det er installert en Bristol bysseovn levert av Dickinson Norway AS, og dørken har Selfa dørkvarmeanlegg. Elektrisk og elektronisk installatør har vært verftet selv. I styrehuset er det montert Simrad Robertson autopilot, Anritsu radar fra Simrad, Skipper ekkolodd fra Skipper Electronics AS, Sailor - VHF, magnetisk kompass fra Bergen Nautic og O.S. Solhaug har levert antenner.