Årets mest leste saker

2022 går mot slutten. Her er en oversikt over de mest leste sakene på Skipsrevyen i året som legges bak oss.

Publisert Sist oppdatert

I juli avslørte Skipsrevyen hvilke tre fartøy juryen i Ship of The Year hadde plukket ut som skulle kjempe om seieren. Det var den mest leste saken i året som gikk.

På andreplass finner vi saken om fartøyet MS «Bjugnfjord» som fikk sterk slagside i januar etter at det oppstod brann om bord.

På tredjeplass finner saken om at «Medstraum», som senere skulle bli årets Ship of The Year, var levert.

Den fjerde mest leste saken var nyheten om at Havila Shipping hadde bestemt seg for å starte sin egen utdanning av matroser. - Vi hadde mange titalls interesserte da ordningen kom i gang, og vi er glade for å ha gode folk som nå har startet opplæringen, fortalte Njål Sævik.

Den femte mest leste saken i 2022 var saken om at Hurtigrutens MS «Fridtjof Nansen» hadde grunnstøtt utenfor Måløy i begynnelsen av januar.

På sjetteplass finner vi saken om av Viking Cruises hadde fått overlevert sitt nyeste cruiseskip, MS «Viking Polaris» fra Vard.

I januar oppstod det brann om bord i den nye el-ferjen MS «Svelvik». Det var den syvende mest leste saken i 2022.

I august tok det fyr i en bil mens den var om bord i ferjen «Kommandøren». Den havnet på åttende plass over de mest leste sakene i året som gikk.

I april oppstod det en potensielt svært farlig situasjon utenfor da Stavanger da kranskipet «Saipem 7000» fikk slagside. 275 personer om bord da hendelsen fant sted. Det ble den niende mest leste saken i 2022.

Et besøk hos karene som bruker mye av sin fritid på å restaurere DS «Stavenes» i desember ble populær. Den havnet på tiendeplass over de mest leste sakene i 2022.