Konstituert sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim.

Venter maritimt storinnrykk til Haugesund

Forberedelsene til Maritim uke går over all forventning. 

Publisert Sist oppdatert

Allerede er over 30 ulike arrangementer på plass, skriver Sjøfartsdirektoratet på sitt nettsted. Maritim uke arrangeres fra mandag 23. september til fredag 27. september. 

Da det ble bestemt å gjennomføre Maritim uke ble det også etablert en egen styringsgruppe, som består av: Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Karmsund Havn, Haugesundkonferansen, Ordføreren i Haugesund, Høgskolen på Vestlandet, Maritimt forum, og Sveinung Stensland (H), som er representant frå Rogalandsbenken på Stortinget.

Målet er å samle tre av de store maritime konferansene i en felles uke, i tillegg til å legge til rette for flere små og store arrangement, går det fram i pressemeldingen. 

– Responsen har vært over all forventning, og det er derfor svært gledelig å kunne fortelle at det nå er kommet på plass over 30 arrangementer til Maritim uke, sier konstituert sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim.

Uken starter med offisiell åpning i Haugesund rådhus mandag ettermiddag, etterfulgt av konsert som er åpen for alle.

Sikret hotellkapasitet

De store konferansene arrangeres tirsdag og torsdag. Onsdag blir dagen med flest ulike arrangementer.

– Onsdagen vil bestå av alt fra korte miniforedrag til større arrangement, det meste åpent for alle som melder seg på. Noen få arrangementer er lukket, for eksempel medlemsmøter, sier prosjektleder Sverre Flatebø i Sjøfartsdirektoratet.

I pressemeldingen skriver de at det for å sikre stor nok kapasitet har Maritim uke inngått avtaler med hotellene i Haugesund, med Quality Hotel Maritim som koordinator for dette arbeidet. Dette betyr at det skal være god kapasitet på overnatting ut fra forventet deltakelse.

– Selv om vi har fått god kapasitet på overnatting så er det viktig at de som har tenkt å delta på Maritim uke melder seg på tidlig. Vi tror det blir rift om plassene, og skal selvsagt bistå de som ønsker å delta disse dagene dersom hotellene ikke har flere rom tilgjengelig, sier markedsføringssjef André Sæbø i Sjøfartsdirektoratet.