Kongsberg Maritime med leder-endringer

Johnny Aarset kommer inn som leder av ny divisjon i selskapet og Per Håvard Siljan Hjuske tar over som leder for Propulsion & Handling.

Kongsberg Maritime gjør endringer i ledergruppen sin, melder selskapet i en pressemelding.

Johnny Aarset kommer inn som leder av en ny divisjon i selskapet og skal lede Integration & Energy.

- Her vil blant annet avdelingene for skipsdesign, elektro og autonomi inngå. Aarseth har tidligere vært leder for områdene dekksmaskineri og subsea, og begynte sin maritime karriere i Odim, skriver selskapet.

Flere omrokkeringer

Per Håvard Siljan Hjukse tar over som leder for Propulsion & Handling, som inkluderer virksomhet blant annet i Ulsteinvik og Brattvåg, etter Wenche H. Andersen som til nå har ledet Propulsion. Per Håvard kommer fra stillingen som EVP Finance hos Kongsberg Maritime og er bosatt i Kongsberg.

Andersen har fått ny jobb som selskapets representant i Brussel og er dermed på flyttefot til sommeren.

Global Customer Support tar seg av ettermarked i Kongsberg Maritime, et område som i fjor stod for omtrent 45 prosent av omsetningen i selskapet. Her er Jouni Raatikainen fra Finland utnevnt som den nye lederen.

Etablerer ny rolle

I tillegg etablerer Kongsberg Maritime en ny rolle som Chief Technology Officer (CTO).

Denne jobben går til Bjørn Jalving, som har vært ansatte i Kongsberg Gruppen i mange år, og begynte sin karriere innen maritim teknologi som forsker hos Forsvarets Forskningsinstitutt. Han er bosatt i Tønsberg, heter i det pressemeldingen.