Lederintervju:

Professor ved NTNU, institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, Jan Emblemsvåg.
Professor ved NTNU, institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, Jan Emblemsvåg.

- I dag er kjernekraft på vei inn i en ny renessanse

Jan Emblemsvåg har vokst opp i fjæresteinene i Ålesund, og er for mange kjent for sitt arbeid med kjernekraft til den maritime industrien - en interesse som begynte å ta form flere år før han fikk anledning til å jobbe med det.

Publisert Sist oppdatert

Interessen med kjernekraft begynte i det spede da Jan Emblemsvåg som SVP i Rolls-Royce Marine fikk nullutslippsutfordringen på bordet - sammen med alle andre. 

- Men, i min daværende rolle var det ikke naturlig å jobbe med det. Det ble det ikke tid til før jeg i 2020 kom over andre typer teknologier innen kjernekraft som virket å ha en svært lovende løsning. Da jeg så begynte på NTNU i 2020 var det det første jeg gjorde var å lese meg opp på andre teknologier og min første internasjonale fagjournalpublikasjon kom, forteller han til Skipsrevyen. 

Siden har det ballet på seg mye med flere internasjonale publikasjoner, en bråte nasjonale tekster - i hovedsak kronikker, et stort konsept og mulighetsstudie-prosjekt: NuProShip I, og ikke minst invitasjoner til å bidra i prosjekter i Canada, USA og Danmark. 

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk