Hyen-verftet Brødrene Aa AS leverte karbonfiber-katamaranen «Valderøy» til Boreal Sjø AS i januar 2017.

Hurtigbåten «Valderøy» reddet mann fra fartøy 

MS «Valderøy» var på vei fra Ålesund til Hareid da de avbrøt turen for å redde en mann fra det som skulle være et brennende fartøy. 

Publisert Sist oppdatert

Nødetatene fikk melding om brann om bord i en båt utenfor Tueneset i Ålesund, torsdag ettermiddag. Det var én person om bord, som ifølge Sunnmørsposten ble plukket opp av hurtigbåten MS «Valderøy». 

- «Valderøy» mottok melding om brann om bord i et mindre fartøy, og gikk ut av rute for å bistå. En person ble berget om bord i «Valderøy» og fraktet til Ålesund, der vedkommende ble møtt av ambulanse. Besetningen på «Valderøy» melder at samarbeidet om bord fungerte veldig bra, og vi ønsker å berømme våre dyktige medarbeidere for å ha utvist meget godt sjømannskap i en utfordrende situasjon, sier Jon Kristian Fadnes, kommunikasjonsansvarlig i Boreal, til Skipsrevyen. 

Brannbåten fra Sula rykket ut da de fikk melding om brannen.

– Det var røykutvikling, men ingen åpne flammer da brannvesenet kom fram. Båten flyter, men jeg vet ikke hvor stor skade båten har fått, sier operatør Elin Birgitte Sandes ved 110-sentralen i Møre og Romsdal, til lokalavisen. 

I oppdatering fra politiet klokken 17.20 torsdag ettermiddag, ble det bekreftet at det ikke var brann om bord.