Havyard Leirvik skal bygge nytt igjen 

Verftet ved Sognefjorden har vunnet kontrakt på bygging av en hybrid arbeidsbåt for rederiet Nordlaks. Båten er designet av NSK i Harstad, og skal bygges i sin helhet ved Havyard.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang periode uten nye kontrakter for nybygg blir det nybyggsaktivitet ved Havyard Leirvik igjen. Kontrakten med Nordlaks kommer rett i etterkant av eierskiftet som ble kjent nylig. 

MIL Shipping har fungert som megler og tilrettelegger for å få til denne kontrakten, heter det i en pressemelding. 

- Etter en periode med lavere aktivitet med service og ombygging, er det godt å kunne annonsere en nyhet som gir et lengre perspektiv for de ansatte, og som bygger opp under videre satsing og strategi for driften ved verftet. 

- Prosjektet er også en god mulighet for Havyard til å bygge nye relasjoner da dette er et samarbeid både med et nytt rederi, men også en ny designer på nybygg, sier Silje Smådal, Salgssjef i Havyard Leirvik i meldingen.

I denne konstellasjonen skal Havyard Leirvik ta hånd om hele prosjektet fra skrogproduksjon til ferdigstillelse, ved egen lokasjon. 

- Vi er stolte av å fortsatt ha kompetansen til å bygge komplette båter ved verftet, samtidig som det gir oss flere muligheter i prosjektgjennomføringen. 

Vegard Skår, prosjektsjef i Havyard, Silje Smådal, Salgssjef i Havyard, Inge Berg , CEO i Nordlaks, Øyvind Nikolaisen, NSK Ship Design .