«Havila Pollux»
«Havila Pollux»

«Havila Pollux» er ute av drift

«Havila Pollux »var på vei til Trondheim på nordgående rute mandag morgen da skipet opplevde en teknisk feil i elmotoren til styrbord azipod. Feilen må utbedres og elmotoren skiftes.

Publisert Sist oppdatert

«Havila Pollux» måtte til kai i Trondheim etter at skipet opplevde en teknisk feil i elmotoren til styrbord azipod mandag denne uken. 

-  Status er at hun ligger på Fosen verft for å skifte den elmotoren som ikke fungerer. Vi planlegger å ha skipet tilbake i rute fra Bergen 8. november, sier  dministrerende direktør Bent Martini, til Skipsrevyen torsdag. 

Ikke forsvarlig

- All den tid det ikke er mulig for oss å drifte skipet på en sikker og forsvarlig måte, er det ingen andre alternativer enn å ta «Havila Pollux» ut av rute inntil vi har utbedret problemet med elmotoren, uttaler administrerende direktør Bent Martini på Havila Kystrutens nettside. 

- Det er ikke aktuelt å gå på kompromiss med sikkerheten, og det er vår førsteprioritet. Vi vil nå gjøre vårt ytterste for å finne alternative løsninger for våre passasjerer om bord og synes selvfølgelig det er leit at de får et avbrudd på sin reise.

Selve hendelsen forløp uten dramatikk for passasjerene om bord og skipet gikk til kai for egen maskin.