MS «Nordkapp».

Mannskap på hurtigrute i Ålesund eksponert for helseskadelig gass

Det har vært en liten lekkasje av en type gass, fra en container i lasterommet. Noen av mannskapet som er eksponert for stoffet blir tilsett av helsepersonell, skriver politiet.

Publisert Sist oppdatert

- Nødetatane er på Skansekaia ved Hurtigruta. Det har vært en liten lekkasje av en type gass, fra en container i lasterommet. Det skal ikke være fare for passasjerer, eller omgivelsene. Noen av mannskapet som er eksponert for stoffet blir tilsett av helsepersonell, skrev Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter klokken 19.15 torsdag 27. april.

– Det skal være et eller annet de fraktet. Brannvesenet tar seg inn for å se på det. Det er litt uklart hva stoffet er, men det skal være etsende og ikke bra for helsa i den formen den har når det er på tank, sier operasjonsleder Arild Reite til VG.

Han forteller at passasjerene ikke evakueres fra skipet, og at det er satt opp en sikkerhetssone for å få arbeidsro.

– Ingen videre fare for mennesker eller miljø. Venter på slamsugbil for å suge opp væsken og videre sanering av stoffet, melder 110-sentralen i Møre og Romsdal rett før klokken 21.

Klokken ett natt til fredag 28. april skriver politiet at det i forbindelse med hendelsen på Skansekaia er nå væsken fjernet ved slamsuging i regi av brannvesenet. Farlig materiale blir håndtert i henhold til regelverket.

Etter det Skipsrevyen kjenner til er det snakk om MS «Nordkapp».