Fiskerstrand er et kombinasjonsverft med høy kompetanse innen skipsbygging, vedlikehold, reparasjon og ombygging.
Fiskerstrand er et kombinasjonsverft med høy kompetanse innen skipsbygging, vedlikehold, reparasjon og ombygging.

Ny daglig leder i Fiskerstrand Verft

Dag Vikestrand er ansatt som ny CEO ved Fiskerstrand Verft AS. 56-åringen fra Tennfjord går fra stillingen som verftsdirektør ved Vard Brattvåg.

Publisert Sist oppdatert

Den nye daglige lederen ved Fiskerstrand Verft, Dag Vikestrand (56), er utdannet ingeniør fra Trondheim Ingeniørhøyskole, maskinlinjen med spesialretning drift & vedlikehold av maritime maskineri systemer.

Han har i hele sin yrkeskarriere arbeidet i den maritime næringen, i hovedsak i verftsindustrien på Sunnmøre.

I en årrekke var han en del av salg/markedsavdelingen i Vard Group og i tillegg til nåværende stilling som verftsdirektør for Vard Brattvåg siden 2019, hadde han tilsvarende stilling ved Vard Langsten i Tomrefjord fra 2013 til 2017.

Fra sin tidligere yrkeskarriere har Vikestrand erfaring som inspektør og prosjektleder i seismikk selskapet Schlumberger, Western Geco, samt som skipsrørlegger og maskinmontør ved verft. Han har også hatt en rekke styre- og tillitsverv knyttet til både yrke og frivillig virksomhet og er nå styreleder i Maritimt Forum Nordvest.

- Det er således en svært kompetent og erfaren leder Fiskerstrand Verft får om bord, skriver Fiskerstrand Verft i en pressemelding.

Vikestrand vil etterfølge Magne Standal som leder av Fiskerstrand Verft. Etter å ha arbeidet ved verftet siden 1985, herav som daglig leder siden 2016, går Magne over i pensjonistenes rekker på nyåret 2023.