DOF er i følgje ei børsmelding tysdag ved eit vegskille. Rekonstruksjon eller konkurs.

Milliardresultat for DOF

Ferske kvartalsrapport viser økte inntekter og resultater i andre kvartal.

Publisert

1. februar i år kom meldingen om at DOF var konkurs, men allerede i juni kom meldingen om at selskapet gikk på børs igjen. 

Nå viser offshorerederiets ferske kvartalsrapport at DOF hadde driftsinntekter på 3,12 milliarder kroner i andre kvartal. Resultatet før skatt ble 1,24 milliarder kroner.

- DOFs sterke operasjonelle resultat er i hovedsak et resultat av undervannsprosjekter og forbedret inntjening på nye kontrakter, sier administrerende direktør Mons Aase i DOF, og legger til at selskapet har ni milliarder kroner i ordrereserven.

Til sammenligning hadde selskapet resultat før skatt på minus 1,2 milliarder kroner, av driftsinntekter på 2,2 milliarder kroner i fjorårets andre kvartal.

I den ferske rapporten opplyser selskapet om at det i andre kvartal hadde marginer på 38 prosent. Rapporten er den første «nye» DOF legger frem etter konkursbehandlingen, rekonstruksjonen og deretter comebacket på Oslo Børs tidligere i sommer.

På forhånd var det ifølge et begrenset antall estimater innhentet av Bloomberg ventet en topplinje på 256 millioner dollar og et resultat før skatt på 49,4 millioner dollar.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.