Geir Bjørkeli

Gjev seg i Corvus

Administrerande direktør i Corvus Energy, Geir Bjørkeli, takkar for seg.

Publisert Sist oppdatert

Han vil halda fram til seinast 31. desember for ein saumlaus overgang til ny leiing, skriv Corvus Energy i ei pressemelding.

- Etter å ha leia Corvus i fem og eit halvt år, trur eg tida er inne for at selskapet får ein ny leiar. Saman med resten av teamet har eg dedikert omfattande innsats for å løfta Coruvs til ei framtredande grøn industribedrift innan det maritime. Selskapet held fram veksten, etter forsyningsproblema frå pandemien er løyst, og ordreinngangen er rekordhøg. Difor trur eg no er eit passande tidspunkt for eit leiarskifte, seier Bjørkeli.

I pressemeldinga skriv dei at selskapet har posisjonen som verdas fremste leverandør av batterisystem til maritm sektor. Selskapet vart etablert i 2009 og har kontor i Bergen. 

Under leiinga til Bjørkeli har Corvus etablert salskontor over store delar av Asia og Nord-Amerika. I tillegg har selskapet bygd tre topp moderne fabrikker lokalisert i Bellingham, i USA, Richmond i Canada og Bergen. 

Videre skriver de at Corvus sine eigne iniativer har resultert i ein reduksjon på over 10 millionar tonn CO2- utslepp over heile verda.

- Geir har guidet Corvus gjennom ein eksepsjonell vekstperiode, og posisjonert seskapets som er ein leiande global aktør innan maritm elektrifisering. Me har enorm respekt for Geir og teamets prestasjoner, og styret er glad for at han har navigert gjennom utfordrande år og forlot selskapet i ein utmerka tilstand. Styret vil umiddelbart starte søket etter ein ny administrerande direktør, sa Mikael Mäkinen, styreleiar i Corvus Energy.