Color Fantasy.

Full nedvask etter sykdomsutbrudd

Etter tilfeller av magesyke blant gjester og ansatte på «Color Fantasy» på ruten mellom Oslo og Kiel, har Color Line besluttet å kansellere mandagens seiling for å gjennomføre ytterligere smittevernstiltak. Beslutningen påvirker om lag 1 800 passasjerer.

Color Line registrerte i overkant av 30 tilfeller av magesyke blant gjester på seilingen med «Color Fantasy» som ankom Oslo 22. mars, heter det i en pressemelding. 

På seilingen som gikk ut fra Oslo samme dag har registrert i overkant av 70 tilfeller blant passasjerer. 

Blant mannskapet har det på de aktuelle seilingene vært i underkant av 30 tilfeller til sammen, og flere av disse har blitt friske igjen. 

Totalt antall passasjerer på de aktuelle seilingene har variert mellom 1 400 - 1 700 gjester, og skipet seiler med et mannskap på 280.

- Vi tar dette på største alvor, og kansellerer dagens seiling når det nå viser seg at vi har hatt tilfeller på flere seilinger med «Color Fantasy». Vi vil gjennomfører nå ytterligere smittevernstiltak i samråd med relevante myndigheter, og implementerer alle nødvendige tiltak om bord, sier konserndirektør Thomas Gudbjerg.

Color Line har sendt inn ulike prøver til analyse hos relevante myndigheter for å avklare sykdomsårsaken, men disse analysene er fortsatt ikke klare.