Gå til innhold
Færøyske «Saeborg» på et sjeldent besøk i Bergen. Foto: Andrea Bærland
Færøyske «Saeborg» på et sjeldent besøk i Bergen. Foto: Andrea Bærland

«Saeborg» har knapt ligget stille siden den kom ut fra verftet. Denne uken har de tilbragt en sjelden uke i Bergen. 

– Vi er som regel innom Stavanger eller Tananger, så dette er vel muligens første tur til Bergen siden båten var ny, sier kaptein Sofus Petersen. 

Skansi Offshores PSV «Saeborg» ble bygget ved Havyard i Leirvik og stod ferdig i 2011 som verftets byggenummer Designet er av typen Havyard 832 L, en videreutvikling av Havyard 832, – Havyards mest populære design – også kjent som Nordsjøens arbeidshest.  

Fartøyet, som har gått i spot-markedet siden august, har ligget i Bergen siden mandag kveld. Tidligere i høst lå de en uke i Stavanger, ellers forteller Petersen, har supplyskipet holdt seg i arbeid. 

Petersen leder et mannskap på 12 færøyværinger i fire ukers skift, i tillegg har de ofte aspiranter om bord fra høgskolen i Torshavn.  

Skipet jobber hovedsaklig på norsk side av Nordsjøen, men ha også oppholdt seg på britisk sektor, i Aberdeen og i Holland. Færøyværingene trives langs norskekysten.

– Hvis man skal seile i fint vær hele året må man ned utenfor vest-Afrika, jeg tar heller et par måneder med dårligere vær nærmere hjemme, påpeker Petersen med et smil. 

 

Les også: