Gå til innhold
Atlantic Offshores «Ocean Pride»  er ett av fartøyene med Havyards populære «Havyard 832»-design, også kalt Nordsjøens arbeidshest.
Atlantic Offshores «Ocean Pride» er ett av fartøyene med Havyards populære «Havyard 832»-design, også kalt Nordsjøens arbeidshest.

Ikke bare kan Havyards verft i Leirvik i Sogn feire hundre år i 2018, dette året har også konsernets designselskap passert hundre solgte designpakker. 

Det melder Havyard på sine hjemmesider. 

- Jeg tror ikke Havyard Group hadde vært her i dag uten Havyard Design and Solutions, uttaler konsernsjef Geir Johan Bakke om designselskapet som så dagens lys i 2005 gjennom oppkjøpet av Leine Maritime og fire ingeniørselskap i årene som fulgte. Strategien var å utvikle Havyard fra verft til teknologibedrift. 

Det første designet som ble solgt var ankerhåndteringsdesignet «Havyard 842» og den første suksesshistorien var designtypen «Havyard 832», et PSV-design de har solgt nærmere 30 designpakker av.

Havyard Design and Solutions har vært tidlig ute med å omstille seg fra offshore mot fiskeri, akvakultur og offshorevind. Et av høydepunktene i nyere tid er designet til Havila Kystruten. 

Les også: