Gå til innhold
Annonse
Video: Sefine Shipyard

Sefine Shipyard i Tyrkia sjøsatte nylig to norske skip, på samme dag. Torghattens MF «Heilhorn» og Dess Aquacultures «Aqua Skilsøy» har begge fått vann under kjølen.

Annonse

«Aqua Skilsøy» er søsterskipet til «Aqua Spa» som nylig ble levert fra samme verft, og «Aqua Maløy» som snart skal leveres.  

Les båtomtale av «Aqua Spa» her

Den 84,4 meter lange og 16 meter brede brønnbåten, skal leveres i løpet av 2020.

Den er utstyrt med 3x Yanmar 1370 kW, og har en kapasitet på 3900 m3 levende fisk. Når den er levert er det den tredje av totalt seks skip som Dess Aquaculture har i bestilling fra det tyrkiske verftet. 

«Aqua Skilsøy» er blant annet utstyrt med DP og et ekstra stort skjermet dekksområde. Det har videre egne rensefisktanker og et eget tellesystem og lastesjakter dedikert for smolt. Det er også utstyrt med et fossefallsystem for avlusning under lossing. I tillegg er det gjort støyreduserende tiltak for å dempe lyden fartøyet avgir under drift. 

Adm. direktør i Torghatten Trafikkselskap, Stein Andrè Herigstad-Olsen. Foto: Torghatten
Adm. direktør i Torghatten Trafikkselskap, Stein Andrè Herigstad-Olsen. Foto: Torghatten

Hybride «Heilhorn» 

Multi Maritime i Førde er det som har designet MF «Heilhorn», som skal leveres i 2020 og skal inn på sambandet Vennesund - Holm. 

Dette er den femte fergen det tyrkiske verftet bygger for Torghatten. 

- Den nye ferja kommer til å by på en veldig god reiseopplevelse for passasjerene, og øker også kapasiteten på sambandene. Fra og med sommeren 2020 har vi to ferjer som tar 60 biler, sa adm. direktør i Torghatten Trafikkselskap, Stein Andrè Herigstad-Olsen i en pressemelding da kontrakten med undertegnet. 

Den nye fergen blir 84,30 meter lang og 14,20 meter bred. Kapasitetene er på 199 passasjerer og 60 personbiler på ett dekk.

Annonse