Oljetankeren

Oljetanker skaper hodebry for Odfjell

Da Odfjells oljetanker “Bow Jubail” ved et uhell traff kaien ved Rotterdam i helgen, lakk 217 tonn tung fyringsolje ut fra et hull i skroget. Rederiet beklager på det sterkeste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi gjør alt vi kan og har satt i gang de ressursene vi kan for å løse dette nå, opplyser rederiets pressekontor, ved Anngun Storheim Dybsland til skipsrevyen.no mandag.  

Hendelsen skjedde lørdag omtrent klokken 13.40 da skipet var på vei til kai for lasting. Skipet krasjet i kaien og slo hull i skroget. Lekkasjen ble stoppet og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp, opplyste Odfjell  en pressemelding.
Odfjell mobiliserte da kriseteamet ved hovedkontoret i Bergen for å bidra til å få situasjonen under kontroll. Selskapet har også nedsatt en ulykkesgruppe som skal granske hendelsen. Gruppa vil samarbeide med nederlandske myndigheter.
Da hendelsen ble rapportert, mobiliserte Odfjell umiddelbart sitt nødresponsteam ved hovedkontoret i Bergen for å støtte interne og eksterne ressurser for å bringe situasjonen under kontroll. Fartøyet er forsikret av P & I-klubben GARD, som også har mobilisert ressurser.
- Odfjell beklager den uheldige hendelsen og tar denne saken veldig alvorlig. Sammen med GARD samarbeider Odfjell tett med nederlandske myndigheter for å sikre at nødvendige ressurser er tilgjengelige for å ta de nødvendige tiltakene og redusere konsekvensene av oljeutslippet, skriver Odfjell i en pressemelding.

  • “Bow Jubail” har et totalt personell på 29, hvorav 27 er filippinere og to skandinavere.
  • Fartøyet er en 37 499 dwt kjemikalietanker, ledet av Odfjell Management AS og registrert i Norge.