Gå til innhold
Annonse
«Harrier» ex «Tide Carrier» ved Jæren februar 2017. Foto: Kystverket
«Harrier» ex «Tide Carrier» ved Jæren februar 2017. Foto: Kystverket

Etter å ha ligget ett år i Farsund startet «Harrier» 1. august på sin siste seilas, mot et opphuggingsverft i Aliaga i Tyrkia. Denne uken kom skipet frem, Norsk Gjenvinning vil følge nøye med på opphuggingen videre. 

Annonse

- Ansvaret for transport av skipet frem til avtalt havn har ligget hos Julia Shipping, men vi har selvfølgelig fulgt nøye med på turen. Det er derfor godt å kunne konstatere at skipet endelig er fremme og at jobben med resirkulering ved et anerkjent anlegg i Tyrkia kan begynne, forteller Jon Bergan, direktør Norsk Gjenvinning Downstream som påtok seg oppgaven med å søke eksport av «Harrier», som var blitt klassifisert som avfall.

Representanter fra Norsk Gjenvinning har vært på befaring ved verftet i Tyrkia for å undersøke arbeidsforhold og hvordan avfallet fra opphuggingen håndteres, og vil følge prosessen videre gjennom å sikre uavhengig inspeksjon ved verftet gjennom hele opphuggingen og gjenvinningen.

- Det er et krav fra Norsk Gjenvinning at helse og sikkerhet til arbeiderne og miljøet ivaretas på en skikkelig måte under opphuggingen av «Harrier», skriver selskapet i meldingen. 

 

Annonse