I 2024 kan gjester oppleve Grønland om bord på MS Sarfaq Ittuk med nye reiser skreddersydd for internasjonale turister av Arctic Umiaq Line og Hurtigruten.

Lanserer nye reiser langs Grønlands vestkyst

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge lanserer et nytt samarbeid for å utvikle reiselivet på Grønland i en bærekraftig retning og inviterer gjester fra hele verden til å oppleve den autentiske vestkysten.

Nå lanserer selskapene tre reiser om bord på Arctic Umiaq Lines tradisjonsrike kystskip MS Sarfaq Ittuk, «Grønlands hurtigrute». Det ferske samarbeidet mellom de to selskapene gir en eksklusiv og unik mulighet for gjester som ønsker å komme tett på de små lokalsamfunnene langs Grønlands vestkyst.

– Vi er svært stolte av vårt samarbeid med Hurtigruten Norge. Mens Arctic Umiaq Line fortsatt skal betjene våre lokale samfunn, tar vi samtidig ledelsen i utviklingen av en bærekraftig turistindustri her på Grønland som ikke bare ønsker internasjonale gjester velkommen, men som også sikrer lokalverdiskaping gjennom utflukter, overnattinger og måltider gjennom tett samarbeid med lokale småbedrifter og gründere, sier administrerende direktør Jens-Jakob Sandgreen i Arctic Umiaq Line (AUL).

Arctic Umiaq Line driver rutetrafikk med ett skip som seiler mellom Nuuk og en rekke byer og bygder både nord og sør for den grønlandske hovedstaden, på samme måte som Hurtigruten seiler mellom 34 havner fra Bergen i sør til Kirkenes i nord.

– Vi er to selskap som driver med det samme, bare på forskjellige steder i verden. Derfor er vi veldig glad for at vi kan bidra med vår ekspertise innen reiselivet med å utvikle og selge disse reisene, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Lang erfaring og nye muligheter

Med et felles mål om å utvikle ansvarlig og bærekraftige reiser har Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge slått sammen sin ekspertise for å sette sammen en reise som tilbyr langt mer enn tradisjonell masseturisme.

Reisene tilbys og drives av Arctic Umiaq Line, mens Hurtigruten Norge har bidratt til å utvikle programmet og vil selge turene gjennom sitt globale salgsnettverk.

Det er planlagt å åpne tre nye flyplasser på Grønlands vestkyst i 2024 og 2025, to av dem med internasjonal trafikk. Det gir både enestående mulighet for autentisk opplevelser, men også noen utfordringer.

– Vår lange historikk med å drifte kystruten gir oss erfaringen som trengs for å verdsette det unike med kysten og menneskene som bor der, samtidig som vi skaper enestående opplevelser for våre gjester. Gjennom vårt omfattende globale nettverk håper vi å bidra til at flere kan få oppleve Grønland med Arctic Umiaq Line, sier Felin.