"Stril Poseidon" har vært på kontrakt for Statoil siden 2003. Foto: Harald Valderhaug

Statoil - kontrakt sikrer 80 jobber i Simon Møkster

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Simon Møkster Shipping AS har inngått kontrakt med Statoil for videreføring av områdeberedskapstjenester i Nordsjøen og Norskehavet, det skriver rederiet i en pressemelding. 

Kontrakten omfatter skipene "Stril Merkur", "Stril Herkules "og "Stril Poseidon", som dermed vil være i operasjon for Statoil frem til juli og desember 2025.

Kontrakten er den største enkeltkontrakten i Stavanger-rederiets historie medfører at 80 arbeidsplasser til sjøs blir sikret.

Les også: Skipsrevyens omtale av M/S "Stril Herkules"

Statoil skriver på sine hjemmesider at kontrakten med Simon Møkster, sammen med kontrakten til "Havila Troll" har en samlet verdi på 2,7 milliarder kroner. 

Skipene ble i sin tid spesialbygget for de langevarige områdeberedskaps-kontraktene med Statoil.

- "Stril Poseidon" hat vært i områdeberedskap for Statoil siden 2003, "Herkules" siden 2008 og "Merkur" siden 2011, sier driftssjef Nils Liaaen til skipsrevyen.no. Kontraktene kommer med opsjoner, så i teorien kan det bli totalt 12 år på kontrakt med Statoil for hvert av skipene.

Les også: Skipsrevyens omtale av M/S "Stril Merkur"

- Det er gledelige nyheter, i de tidene vi er inne i nå. Vi fikk letter of award på fredag, så det har vært en god helg, sier Liaaen.