Kåring av Ship of the Year 2015

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nå nærmer det seg kåring av Ship of the Year. Den prestisjetunge prisen deles i år ut 2. juni 2015 på Nor-Shipping. Tiden for nominasjoner er nå omme.

Juryens krav er at skipet er levert fra et norsk verft i løpet av 2015, og at skipet må representere en betydelig skipsteknisk innovasjon og verdiskapning.

[iphorm id="8" name="Ship of the Year 2015"]

Ship of the Year – prisen er svært anerkjent i det maritime miljøet. I år deles prisen ut for 18. gang. Juryen har allerede fått inn flere, gode kandidater, melder Skipsrevyens redaktør Asle Strønen. og Skipsrevyens redaktør Asle Strønen forteller at engasjementet blant leserne har vært stort. Den tydelige interessen mener han vitner om at prisen er viktig for å fremme norsk skipsbygging.

Strønen ser frem til å diskutere de nominerte med de to andre jurymedlemmene Rolf Sæther, tidl. adm.dir. i Norges Rederiforbund, og Birger Skår, adm.dir. Norske Skipsverft. De har begge lang fartstid i Ship of the Year-juryen, og godt overblikk over markedet.

Vinnerskipet kåres på Nor-Shipping 2015 den 2. juni, og det er næringsminister Monica Mæland som deler ut prisen på vegne av Skipsrevyen. Arena for arrangementet blir som vanlig den norske paviljongen i regi av bransjeorganisasjonen Norwegian Maritime Exporters.

Juryen gleder seg til årets kåring i Oslo i sommer, og inviterer alle skuelystne til å ta del i prisoverrekkelsen.